Stichting Jachthaven Wartena

Omgeving

De omgeving van onze jachthaven biedt vele mogelijkheden. De jachthaven is gelegen in een prachtig vaargebied, met mogelijkheden voor aantrekkelijke dagtochten. Het Nationaal Park De Alde Feanen leent zich uitstekend voor wandelen en fietsen. En ook voor cultuur heeft u in de omgeving diverse mogelijkheden.

VaargebiedPrima uitvalsbasis
Jachthaven Wartena is een aantrekkelijke uitvalsbasis voor dagtochten en een uitstekende plek om tijdens uw tocht langs de Staande Mastroute even bij te tanken. Letterlijk en figuurlijk.

Midden in Friesland
De goed uitgeruste jachthaven ligt centraal in het Friese Merengebied, halverwege het IJsselmeer (Lemmer) en de Waddenzee (Harlingen). De haven ligt direct aan het Prinses Margrietkanaal en op slechts 5 minuten varen van het prachtige natuurgebied van Nationaal Park De Alde Feanen.

Nationaal Park De Alde Feanen en meer
Vanuit de jachthaven vaart u direct Nationaal Park De Alde Feanen in, met onder andere de Princenhof bij Earnewậld (Eernewoude). Ook het Pikmeer (Pikmar) en de Wijde Ee bij Grou zijn goed en snel, zonder brugpassages, te bereiken.

Staande Mastroute
De jachthaven ligt aan de landelijke Staande Mastroute die u in Friesland van Terherne via Grou, Warten en Leeuwarden naar Dokkum voert. Of omgekeerd natuurlijk. U hoeft uw mast niet te strijken en komt door de mooiste gebieden.


Adresgegevens

Stichting Jachthaven Wartena
Bûtenstreek 3
9003 MC te Warten

Openingstijden

​Vanaf 1 april tot 1 oktober zijn wij geopend:
 
Dagelijks : 08:30 - 12:00u
  : 13:00 - 18:00u 
© 2022 Stichting Jachthaven Wartena | Friesland       Privacyverklaring       WMMEDiA