Stichting Jachthaven Wartena

Watersportvereniging De Kruiswaters

De Kruiswaters is sinds 1864 de watersportvereniging voor het dorp Warten en omstreken. De Kruiswaters organiseert door en voor haar leden tal van activiteiten.

IJs en zeilverenigingBij het traditionele Skipkesile laat de jongste jeugd hun zeilbootjes met elkaar strijden. Het is een prachtig gezicht hoe een kleurrijke vloot scheepjes, vaak gemaakt van klompen, de overtocht maakt van de vaart midden door het dorp. Na afloop zijn er leuke prijzen voor alle deelnemertjes. De jeugd vanaf 10 jaar kan zelf zeilen in Optimist, Laser en Valk, die op vereniging beschikbaar zijn. Dat levert elk jaar een hoop waterplezier op.
 
Daarnaast gaat we met de oudere jeugd bijvoorbeeld waterskiën, is er een Jaarlijkse zeilwedstrijd door het Nationaal Park de Alde Feanen en een puzzeltocht over het water waar het hele dorp aan meedoet. Zo nu en dan gaan de leden een tochtje zeilen met pramen door het Nationaal Park de Alde Feanen of trekken er met elkaar op uit met zeiljachten op het IJsselmeer en de Waddenzee.
 
De Kruiswaters heeft  een motorpraam en diverse zeilboten voor de leden beschikbaar voor een feest of om een dagje er op uit te trekken.

> Voor aanmelding en tarieven van onze vereniging, klik hier.

Adresgegevens

Stichting Jachthaven Wartena
Bûtenstreek 3
9003 MC te Warten

Openingstijden

​Vanaf 1 april tot 1 oktober zijn wij geopend:
 
Dagelijks : 08:30 - 12:00u
  : 13:00 - 18:00u 
© 2022 Stichting Jachthaven Wartena | Friesland       Privacyverklaring       WMMEDiA