Historie

Jachthaven Wartena werd in 1971 opgericht als Stichting Jachthaven Wartena. De Vereniging Dorpsbelangen/ VVV van Warten wilde de leefbaarheid een flinke stimulans geven en recreatie werd een belangrijke pijler. Het bestuur van 'plaatselijke notabelen' ging voortvarend aan de slag. Twee jaar later werd een compleet nieuwe haven, met steun van de provincie, aangelegd. De haven had toen 577 ligplaatsen.

De haven werd met kleine stapjes steeds verder uitgebouwd. Het zuinige en zorgvuldige beleid (in het begin werd zelfs over de aanschaf van een kruiwagen bestuurlijk overlegd), zorgde voor een financieel gezonde haven met vriendelijke tarieven voor ligplaatshouders.

In 1986 werd de haven uitgebreid met het stacaravan terrein.
In 1991 vestigde een jachtmakelaardij zich op de haven. in 2005 zijn Marcel Conradi en Rutger Fopma gestart met hun allround scheepstechnisch bedrijf Conradi en Fopma. Alles wat onze ligplaatshouders en gasten nodig hebben, kunnen ze sindsdien vinden op de haven.

Direct vanaf het begin werd een fulltime havenmeester aangesteld. Hij zorgde voor het onderhoud van het terrein, gebouwen en steigers en diende als vraagbaak voor ligplaatshouders en passanten. En natuurlijk hielp hij een handje mee als een booteigenaar een probleem had of even praktische hulp nodig had. In de loop der jaren werd het aantal personeelsleden geleidelijk uitgebreid tot 4.  

 

Neem contact op

T: (058) 2551870


Vanaf april tot en met september zijn wij iedere dag geopend!
08.30 uur tot 12.00 uur
13.00 uur tot 18.00 uur 
               

© 2019 Jachthaven Wartena   |   Privacyverklaring   |   Realisatie: WMMEDiA