Cultuur

Dagje Warten

Een klein dorp maar de moeite van het bezoeken zeker waard. Warten was tot in de jaren ’50 het beste te bereiken via het water. Museum Warten, gevestigd in It Earmhus, een voormalig armenhuis en een Greidboerderij uit 1725, geeft u een goede indruk van het (over)leven in het natte landschap.
 
Tegenover het museum bij de brug, kunt u vanaf het terras van Eetcafé – restaurant De Kok & De Walvis genieten van het uitzicht en de boten die langs varen. Een andere sfeervolle eetgelegenheid in Warten is ’t Skuthus, gevestigd in een oude scheepswerf aan het water. Voor een snelle snack bezoekt u Eetcafe De Waterlelie.
 
Iedere twee jaar vindt het evenement Wartenster Wetter Wille plaats. Twee dagen met wedstrijden op het water, activiteiten in het dorp en veel gezelligheid. Programma volgende Wartstenster Wetter Wille.
 
Voor verschillende arrangementen, praamvaren en andere leuke ‘plattelands’ activiteiten, kunt u ook een bezoek brengen aan Activiteitenboerderij De Wartenster.
 
Bekijk hier de sfeerimpressie van Warten, poort naar De Alde Feanen

Dagje Leeuwarden

Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Van 2014 tot 2019 vinden meer dan veertig grote culturele evenementen plaats. Niet alleen in Leeuwarden maar in de hele provincie. Meer info en activiteiten
 
Leeuwarden biedt een gevarieerd en uitgebreid cultureel aanbod. Bezoek het Fries Museum, Stadsschouwburg De Harmonie, bioscoop Cinema of Tivoli. Stap aan boord van een praam voor een rondvaart door de binnenstad of maak onder leiding van een gids een stadswandeling. Meer tips voor een dagje Leeuwarden.
 
Ook voor een gezellig dagje winkelen kunt u in Leeuwarden terecht. U vindt er bekende kledingwinkels maar ook gezellige straatjes met bijzondere winkeltjes. Donderdagavond is het koopavond in Leeuwarden.

 

Neem contact op

T: (058) 2551870


Vanaf april tot en met september zijn wij iedere dag geopend!
08.30 uur tot 12.00 uur
13.00 uur tot 18.00 uur 
               

© 2019 Jachthaven Wartena   |   Privacyverklaring   |   Realisatie: WMMEDiA