Wandelen en fietsen

Jachthaven Wartena is een uitstekende uitvalsbasis voor korte of lange fiets- en wandeltochten.
 

Korte ontdekkingstocht Nationaal Park De Alde Feanen

Een route van 4,5 km. Zonnepont De Oerhaal brengt u van de haven naar de overkant van het Prinses Margrietkanaal. Vanaf dit punt maakt u een fiets- of wandeltocht door Nationaal Park De Alde Feanen. De route voert u langs Bezoekerscentrum De Wiidpleats in Earnewâld. Beschrijving route.

Fietsroute (21 km):

Een uitgebreide beschrijving van de 21 km lange fietsroute met kaart kunt u downloaden op de site van het Nationale park Alde Feanen. Er zijn overigens meerdere (langere) fietsroutes

Lange ontdekkingstocht Nationaal Park De Alde Feanen

Een mooie lange tocht van 53 km. De route voert u door een prachtig natuurgebied, langs gezellige watersportdorpen en door het weidse Friese landschap. Tijdens deze tocht wordt u driemaal overgezet met een fietspont. Beschrijving route.

Fietsknooppunten

Het Fietsroutenetwerk verbindt alle fietsknooppunten in Friesland met elkaar. Overzichtelijk en goed bewegwijzerd. In Warten kunt u vertrekken vanaf knooppunt 32 en 33. Steekt u met de fietspont over, dan kunt u verder vanaf fietsknooppunt 35. Stel zelf uw fietsroute samen

Fietspontjesroute De 8 van Grou

Zonnepont De Oerhaal maakt deel uit van De 8 van Grou. De route bestaat uit twee grote lussen die samen een 8 vormen en voert u over water, langs dorpjes en het groene Friese landschap. U steekt in totaal tien keer het water over met een veerpont, veelal gerund door vrijwilligers. U kunt kiezen uit verschillende afstanden en routes, variërend van 28 tot 45 kilometer.

Fietstocht Hofstad Leeuwarden

Vanuit Warten fietst u in ruim een half uur naar Leeuwarden. U kunt gebruik maken van de nieuwe fietsroute die in 2014 is aangelegd en die u dwars door de landerijen voert. Leeuwarden staat bekend om zijn historische banden met de Koninklijke Familie, het nieuwe Fries Museum, het uitgebreide winkelaanbod en natuurlijk de gezellige terrasjes.
 
Heeft u geen fiets bij u? Geen punt. Bij ons kunt u fietsen huren.
 
 

 

Neem contact op

T: (058) 2551870


Vanaf april tot en met september zijn wij iedere dag geopend!
08.30 uur tot 12.00 uur
13.00 uur tot 18.00 uur 
               

© 2019 Jachthaven Wartena   |   Privacyverklaring   |   Realisatie: WMMEDiA