Winterstalling

Veilig en professioneel

Ook als het vaarseizoen voorbij is, wilt u dat uw boot er goed bij staat. Bij Jachthaven Wartena vindt u veilige en professionele botenstalling. Winterstalling is mogelijk voor boten met een maximum gewicht van 20 ton en een maximale lengte van 14 meter. U kunt kiezen voor buitenstalling of binnenstalling.

Buitenstalling

Jachthaven Wartena beschikt over 10.000 m2 parkeerruimte met verhard oppervlak voor winterberging. We zetten uw boot op stevige bokken. Voorwaarde is dat de mast gestreken dient te zijn. Het terrein is buiten openingstijden afgesloten en er is 24/7 cameratoezicht.

Binnenstalling

Wilt u uw boot liever binnen stallen, dan kunt u kiezen voor winterberging in een van onze hallen. We beschikken over 2.000 m2 ruimte waar uw boot de hele winter hoog en droog staat. De hal is van 1 december tot 1 april niet toegankelijk.

Periode

De boten en schepen kunnen van 1 oktober tot 1 december in de winterstalling worden geplaatst. Na 1 december is mogelijk maar dan geldt er een toeslag. U kunt vervolgens tot 1 mei uw boot in winterstalling houden. Verlenging van deze periode is, tegen meerprijs, mogelijk tot uiterlijk 1 juni.

Algemene Voorwaarden

We vinden veiligheid en duidelijke afspraken belangrijk. Daarom hebben we algemene voorwaarden voor het gebruik van de winterstalling. We vragen iedereen zich hieraan te houden.

Procedure

Bent u ligplaatshouder dan ontvangt u in september een reserveringsformulier voor de winterstalling. U kunt hierop aangeven wanneer u de boot in stalling wilt plaatsen en wanneer u de boot weer te water wilt laten. Ook kunt u alvast aangeven of u in de winter gebruik wilt maken van de doe-het-zelf werkplaats. We verwachten van u dat u uw boot zelf stallingklaar maakt. In de algemene voorwaarden vindt u hierover meer informatie.
 
Bent u zelf aanwezig bij het stallen, dan kunt u een week van tevoren een afspraak maken. Uw boot wordt alleen na telefonisch overleg te water gelaten.

Ook voor niet-ligplaatshouders

Onze winterstalling staat niet alleen open voor onze ligplaatshouders. Heeft u uw boot aan huis liggen of op een andere plek en zoekt u een goede winterstalling? U bent van harte welkom. Neem contact met ons op om te overleggen of om concrete afspraken te maken.

Reparaties tijdens winterstalling

Heeft u uw boot in de binnenstalling staan, dan kunt u beperkt onderhoud uitvoeren. Het schuren van het onderwaterschip is alleen nat toegestaan. Het aanbrengen van anti-fouling is alleen mogelijk vanaf 1 april. Voor alle andere (schilder)werkzaamheden kunt u een doe-het-zelf werkplaats huren of de boot buiten op het parkeerterrein laten zetten.
 
Staat uw boot in de buitenstalling dan kunt u bijna alle voorkomende werkzaamheden uitvoeren. Lassen en slijpen zijn niet toegestaan. Hiervoor kunt u gebruik maken van de doe-het-zelf werkplaats. Gaat u schuren of schilderen, dek dan de ondergrond af met plastic. Zo blijft het parkeerterrrein netjes.
 
Meer over zelf uw boot onderhouden
Meer over het laten uitvoeren van onderhoud en reparatie
Meer over de doe-het-zelf werkplaats voor boten

 
klik hier voor meer informatie en
het reserveringsformulier
"winterstalling 2018/2019 op terrein"
 

Neem contact op

T: (058) 2551870


Vanaf april tot en met september zijn wij iedere dag geopend!
08.30 uur tot 12.00 uur
13.00 uur tot 18.00 uur 
               

© 2019 Jachthaven Wartena   |   Privacyverklaring   |   Realisatie: WMMEDiA